Käytännön ratkaisuja, vinkkejä ja apua koronatilanteessa etujemme käyttäjille, työnantajille ja palveluntarjoajille. Käy katsomassa täältä!

Smartum

Smartumin aamiaiskiertue: työssä elämistä ja tiimiälyä

Tänä syksynä Smartumilla on eletty jännittäviä aikoja, kun smartumlaiset ovat kiertäneet ympäri maata kertomassa työssä elämisestä ja työsuhde-etujen uusista tuulista. Aamiaiskiertueemme rantautui tänä syksynä Turkuun, Tampereelle, Ouluun ja Helsinkiin. Kaikkialle mihin menimme, meidät otettiin mitä lämpimimmin vastaan. Turussa, Oulussa ja Tampereella aamiaistimme työssä elämisen merkeissä ja Helsingissä maustoimme aamiaista vielä ripauksella tiimiälyä. Upeat puitteet meille tarjosi kumppanimme Turun linna, Oulun kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri sekä Kiasma. Tilaisuuksissa kävimme mielenkiintoista keskustelua työssä elämisen teemoista, kuten työssä jaksamisesta ja palautumisesta, sekä esimerkiksi tiimiälyn valjastamisesta organisaatioissa.

Aamu täynnä herkkuja ja hyvinvointia

Aloitimme aamut herkullisella aamiaisella, jonka jälkeen pääsimme kuulemaan Työssä elämisen tutkimuksemme tuloksista, työsuhde-etujen digitalisoitumisesta, näppärästä SmartumPay-mobiilisovelluksesta sekä Smartumin muista uusista tuulista. Työssä elämisen tutkimuksen tulokset peräänkuuluttavat vahvasti työelämän inhimillistymistä: työelämän ja muun elämän rajat hälvenevät ja palautumisen tärkeyttä korostetaan, joten työnantajan tukea kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa todella arvostetaan. Meillä vastaavanlaisiin tarpeisiin ja toiveisiin on vastattu järeillä toimenpiteillä – me smartumlaiset saamme käyttää joka viikko kolme tuntia työajastamme liikuntaan tai kulttuuriin. Tämä tukee palautumistamme ja jaksamistamme työssä ja elämässä ylipäänsä.

Tiimiälyllä tähtiin

Helsingin aamiaistilaisuudessa saimme kuulla tärkeää asiaa tulevaisuuden työelämästä ja työssä elämisestä myös tiimiälyn näkökulmasta. Kirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen piti tilaisuudessa oman esityksensä, jossa hän puhui tiimityöskentelystä, tiimiälystä sekä tärkeistä tulevaisuuden työelämätaidoista. Lyhykäisyydessään tiimiälyllä viitataan tiimeissä ”sijaitsevaan” tietoon, taitoihin ja kykyyn oppia. Tukiainen kertoi tiimiälyn valjastamisen hyödyistä koko organisaatiolle, erityisesti työn murroksen ja tulevaisuuden näkökulmasta. Lisäksi Tukiainen kokosi tulevaisuuden työelämässä tarvittavia työelämätaitoja, jotka tukevat tiimiälyn hyödyntämistä. Ylitse muiden nousi muutamia tärkeitä sekä yksilön että tiimin ominaisuuksia: kyky rikastavaan vuorovaikutukseen, salliva ilmapiiri sekä yhteinen suunta kaikessa tekemisessä vievät tiimit menestyksen tielle. Nämä ovat asioita, joita myös me Smartumilla vaalimme.

Saimme aamiaiskiertueen jälkeen tilaisuuksista huiman positiivista palautetta: moni oli hyvin kiinnostunut työsuhde-etujen digitalisoitumisesta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä ajatuksesta työssä elämisestä. Erityisesti viikoittainen kolmen tunnin työajalla palautumisemme herätti suurta mielenkiintoa, ja kannusti osallistujia edistämään vastaavanlaisia kokeiluja myös omissa organisaatioissaan. Tämä ilahdutti meitä suuresti, sillä tämä on juuri se suunta, johon me Smartumilla haluamme osaltamme työelämää viedä – lisää elämää työhön! Suuret kiitokset kaikille tilaisuuksiin osallistuneille, upeille kumppaneillemme sekä mahtaville puhujillemme! Nähdäänhän pian uudestaan?