Käytännön ratkaisuja, vinkkejä ja apua koronatilanteessa etujemme käyttäjille, työnantajille ja palveluntarjoajille. Käy katsomassa täältä!

Työ elämässä

Työssä elämistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia: vuoden 2019 luetuimmat

Uusi vuosikymmen, uudet kujeet… mutta katsotaanpa vielä vähän peruutuspeiliin! Uusi vuosi on hyvä aloittaa makustelemalla mennyttä vuotta – siispä listasimme viime vuoden 5 luetuinta työssä elämisen blogikirjoitustamme! Vuonna 2019 eniten kiinnostivat vapaus työssä, itsensä johtaminen, työstä palautuminen sekä aito vuorovaikutus työpaikoilla.

Etätyö ei ole uusi musta

”Kun kaikilla on yhteinen päämäärä ja yhteiset arvot, joiden mukaan toimimme, niin työn tekemisen ajalla ja paikalla ei ole merkitystä. Toki on niitä hetkiä, jolloin läsnäolo on merkityksellistä ja silloin puhutaan vuorovaikutuksesta.”

Smartumin johtaja Suvi Widgren avaa kirjoituksessaan mietteitään etätöistä ja sen mahdollisuuksista sekä esittelee oman tavallisen etätyöpäivänsä. Miten teillä tehdään etätöitä?

Lue koko juttu

Ihmisrobottien aika on ohi

”Kun meistä välitetään aidosti heikoimmilla hetkillämme, annamme varmasti enemmän kuin mielellämme parhaat kykymme käyttöön parhaimpina hetkinämme.”

Saako töissä näyttää tunteita? Smartumin sisäisen kasvun johtaja Epi Sormunen kehottaa kirjoituksessaan riisumaan maskit ja kohtaamaan toisemme aidosti myös töissä.

Lue koko juttu

Kuinka työ vei yöuneni

”Tässä oma tarinani siitä, kuinka työt veivät yöuneni ja miten lopulta selätin univaikeuteni.”

Hyvät yöunet ovat kokonaisvaltaisen palautumisen edellytys. Smartumin johtaja Suvi Widgren kirjoittaa kamppailustaan unettomuutta vastaan. Kuinka hän selätti unettomat yöt?

Lue koko juttu

Näetkö ja hyväksytkö ihmiset kokonaisina? Väitän, että se näkyy myös viivan alla

”Todellisuudessa vain yksilölle merkityksellisellä tuella on merkitystä myös työnantajalle, ja kun ihmiset voivat hyvin, bisnes voi hyvin. Aito välittäminen ja tukeminen ei ole puheita eikä selityksiä, se on TEKOJA.”

Miksi työnantajien kannattaisi tukea ihmistensä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti? Smartumin sisäisen kasvun johtaja Epi Sormunen pohtii kirjoituksessaan, kuinka aito välittäminen näkyy positiivisesti myös bisneksessä.

Lue koko juttu

Jos en johda itseäni, en voi johtaa muita

”Tämän päivän yksi keskeisimmistä työelämätaidoista onkin itsensä johtaminen. Jos en pysty johtamaan itseäni, en voi johtaa muita.”

Itsensä johtamisen merkitys työelämässä on nousussa. Smartumin johtaja Suvi Widgren kertoo, kuinka organisaatio ja johto voivat tukea itsensä johtamisen kulttuuria.

Lue koko juttu