Käytännön ratkaisuja, vinkkejä ja apua koronatilanteessa etujemme käyttäjille, työnantajille ja palveluntarjoajille. Käy katsomassa täältä!

Smartum

Työsuhde-etujen verokiemurat suoriksi

Miten tukea henkilöstön hyvinvointia kustannustehokkaasti? Smartumin verotuettujen työsuhde-etujen tarjoaminen on fiksu ja taloudellinen tapa muistaa työntekijöitä ja auttaa heitä kukoistamaan niin työssä kuin muussakin elämässä hyvinvoinnin kautta.

Verokiemurat ovat usein kuin sotkuinen lankakerä, josta ei löydä päätä eikä häntää. Me selvitimme solmuja ja teimme Smartumeiden verotukseen tutustumisen mahdollisimman selkeäksi vero-ohjeemme avulla. Smartumin edut täyttävät verottajan vaatimukset ja ovat turvallinen tapa tukea henkilöstön hyvinvointia – samalla saat hyödynnettyä verotusedut!

Smartumin kaikki työsuhde-edut ovat verotuettuja

Liikunta- ja kulttuuriedun avulla voit tukea henkilöstösi liikunta- ja kulttuuriharrastuksia. Edunsaajat voivat käyttää etunsa oman makunsa mukaan vaikkapa kuntosalikorttiin tai teatterilippuihin. Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldoa voi tarjota verovapaasti 400 euroa työntekijää kohden kalenterivuoden aikana. Etu on kaikkien yrityksen työntekijöiden käytettävissä.

Lounasedulla voit tukea työntekijöidesi lounastamista haluamallasi summalla ja tavalla. Lounasetua voi tarjota työntekijälle joko luontoisetuna palkan lisänä tai lounasvähennyksenä. Lounasetua voi tarjota sähköisen Lounassaldon tai lounasseteleiden muodossa. Lounasetu on työntekijälle muutakin kuin terveellinen ruokailu: hetki työkavereiden seurassa hyvän ruuan äärellä tekee ihmeitä myös mielelle. Lounasedun määrän ja verotustavan voit valita itse.

Työmatkaetu on vihreä valinta työmatkailulle. Tarjoamalla työmatkaetua säästät luontoa ja tuet työntekijän helppoa arkea. Työmatkaetu on edunsaajalle täysin verovapaata 300 euroon asti. Työmatkaedulla työntekijä voi esimerkiksi ladata arvoa matkakorttiinsa. Vaikka työmatkaetu on ensisijaisesti tarkoitettu hyödynnettäväksi työmatkoihin, voi sitä käyttää myös vapaa-ajan matkustamisessa.

Hierontaedun avulla voit tarjota työntekijöillesi verovapaata hierontaetua vuodessa noin 400 euron edestä. Edun suuruuden voi räätälöidä työntekijöiden tarpeisiin sopivaksi. Voit tarjota työntekijöillesi esimerkiksi kuukausittaisen rentoutushetken hieronnan muodossa, joka pitää mielen virkeänä ja hartiat rentoina. Hierontaetua voi käyttää missä vain Smartumin hierontaverkoston toimipaikoissa.

Lisätietoja kaikkien etutyyppien verotuksesta ja vastaukset kimurantteihin kysymyksiin löydät ilmaisesta vero-ohjeestamme. Helpota hommaasi ja tilaa näppärä vero-ohje sähköpostiisi samantien!

Ota työsuhde-etujen verotus haltuun tilaamalla Smartumin vero-ohje!

Tilaa maksuton ohje!